-->

Kalp Acısı Ve Hayal Kırıklığı İle Başa ÇIkma Yöntemi!

- Haziran 04, 2017
advertise here
   
İnsan sosyal bir varlık olduğundan diğer insanlarla her an iletişim halindedir. Hepimizin olduğu gibi bu iletişimde zaman zaman zarar görmekteyiz. Bu kaçınılmaz bir sonuçtur. Özellikle gönül işlerinde karşı taraftan gireceğimiz zararlar kalbimizin kırılmasına bu da bizi hem ruhsal hem de bedeni olarak bizleri yıpratmaktadır. Böyle durumlarda genellikle karamsar bir hal alarak kendimizin ve çevremizin karşı kötü düşünmelerine sebep oluruz. Böyle durumlarla karşılaştığımızda bununla nasıl başa çıkabileceğimiz hakkında yazmak istiyorum. Genellikle sevdiğimiz değer verdiğimiz insanlar tarafından zaman zaman kalp kırıklığına uğramaktayız. İşte bunu en az zararla atlatabilmenin yolları ;
- Yaşadığınız bu hayal kırıklığı ve kalp ağrısının nedeniyle bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını kendinizin bir daha gülmeyeceğiniz ve su anki durumunuzdan hiç kurtulamayacağınız anlamına gelmiyor. Zaman her şeyin ilacıdır. Kalp ve hayal kırıklığı tamamen geçicidir.
- Kendinizi af edin. Gelecek yıl her yönüyle değişik bir insan olacaksınız. Bunu sakın unutmayın. Bu hayal kırıklığından tamamen kurtulmuş çevresine pozitif enerji verdiğinizi hissedeceksiniz. Geçen her günün sizi bu çileden daha da uzağa alıp götürecektir.
- Kendinizi affedin. Bunu her gün devam ettirin. Sonuçta sizde bir insansınız ve sizin de hatıralarınız olacaktır. Onları sırtınızda bir kambur olarak taşımayı artık bırakın ve önünüze bakın. Kişisel bakımınızı asla asla ihmal etmeyin. Maddi ve manevi moralinizi hep yüksek tutun.
- Hayatınızdaki her insanın bir ömür boyunca yanınızda olması beklenemez. Hayat hep yol ayrımları ile oluşmuştur. Öncelikle bunu kabul ederek yaşamalısınız. Şunu unutmayın en önemlisi sizsiniz. Kendinizle ilgilenin. İyileşmeye çalışırken etrafındakilerin sizin hakkınızda ne söylerler acaba düşüncesinden sıyrılın.
- Hepimizin hayatına onlarca kişi girer ve çıkar. Bu kişilerin hayatımızda ki yerleri bir filmde rol alan oyunculara benzer. Rollerinin gereğini yapar, rolleri bitince de eski kimliklerine geri dönerler. Bu onların işleridir. Bunun için kendilerine teşekkür edin ve yol verin gitsinler. En önemlisi bu kalp kırıklığının size verdiği acıdan dolayı empati yapmayı öğrenin.
- Hayatınızı kendiniz için yaşayın. Başkaları için yaşamaya çalıştığınız sürece mutlu olmayı unutun. Bu tür acılarla her zaman karşılaşacağınızı unutmayın. Acılarınızın üzerine gidin onlarla mücadele etmeyi öğrenin. Göreceksiniz bir gün bunu başaracaksınız.
- insanın doğası gereği hep geçmişi özlemektedir. Şunu iyi bilin zaman da yolculuk yapmaya yarar yan bu araç henüz icat olunmadı. Geçmişte yaptığımız birçok hatanın olmaması gerekiyor ama yapabileceğimiz bir şeyin olmadığını da biliyoruz. Bu nedenle geçmişteki hataların peşinden giderek mutsuz olacağımıza önümüze bakıp bu hatalardan ders çıkarmalıyız. Çünkü kendimizde biliyoruz ki deriştiremeyeceğimiz şeyler var.  Bu hataları tekrarlamadığımız takdirde geçmişle bir işimiz de olmayacaktır.





Reklam Alanı advertise here

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon

 

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazın Ve Entere Basın

Uykusuz Penguen